Self Help Forums

Go Back   Self Help Forums > Repair > Appliance Repair
Register FAQ Members List Calendar Today's Posts

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   IP: 67.175.120.128
Old March 13th, 2007, 02:22 PM
purdue1014 purdue1014 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Question Maytag Stove model number--MGR5770ADW--"F9" error...

Hello All,

As I got home today I noticed that my stove/oven was beeping and displaying "F9" on the display screen. I proceeded to hit "cancel." It then stopped beeping and started to rattle/shake. It shook for about 30 seconds, as "Lock" was displayed on the screen. After it stopped shaking, it displayed "F9" again. Oh, and this whole time, the oven door is locked, and it still is. The stove is up against a wall, with counters on both sides, so we can't get behind it, and have no manuals, as the previous owner didn't have them. The stove is approximately 8 years old.

Any ideas? Is this a quick fix, or should I call MayTag?

Thanks very much,


Purdue
Reply With Quote
  #2   IP: 72.12.145.61
Old March 13th, 2007, 06:04 PM
jeff1's Avatar
jeff1 jeff1 is offline
Super Moderator

 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,086
Default

Hi,

Quote:
The stove is up against a wall, with counters on both sides, so we can't get behind it
May need to be pulled out.

Quote:
and have no manuals, as the previous owner didn't have them
Use&care manual normally wouldn't help with repairs anyways.

Quote:
I noticed that my stove/oven was beeping and displaying "F9" on the display screen. I proceeded to hit "cancel." It then stopped beeping and started to rattle/shake. It shook for about 30 seconds, as "Lock" was displayed on the screen. After it stopped shaking, it displayed "F9" again. Oh, and this whole time, the oven door is locked, and it still is.
A copy:

F9 - Door latch supervisory (door latched) - Unlock door and check switches or clock assembly (also called the ERC)

Quote:
Is this a quick fix
The trouble maker would have to be found to see what is required to correct the problem...could be as simple as a new lock assy to as major as a bad clock/control assy.
Lock assy is under the cooktop, so the range -may- not be needed to be pulled out

If needed:

Series 10
Kit, door lock/latch

Series 12-20

Door lock motor assy

The series is the first two digits of the serial#.

jeff.
__________________
Appliance Repair Aid
www.applianceaid.com
JRAppliance
www.jrappliance.ca
Reply With Quote
  #3   IP: 67.175.120.128
Old March 13th, 2007, 06:50 PM
purdue1014 purdue1014 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default

Wow, thanks for the info. It is series 16. I guess that we will have to call a repair man. Thanks for the help...


Purdue

P S we can't manually unlock the door can we? Is there a override/release button???

Last edited by purdue1014 : March 13th, 2007 at 06:55 PM. Reason: P S
Reply With Quote
  #4   IP: 67.175.120.128
Old March 13th, 2007, 07:08 PM
purdue1014 purdue1014 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default

Oh, one more for you, we can use the stove top right, since this is a mechanical problem and not a gas problem???

Thanks,

Purdue
Reply With Quote
  #5   IP: 72.12.145.61
Old March 13th, 2007, 08:02 PM
jeff1's Avatar
jeff1 jeff1 is offline
Super Moderator

 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,086
Default

Quote:
we can't manually unlock the door can we? Is there a override/release button???
You would need to manually access the lock itself to unlatch the door...sometimes have been lucky with a coat hanger on the catch...no release button or such.
http://www.applianceaid.com/clean-lock.html

Quote:
I guess that we will have to call a repair man
If you get a chance, let us know what he/she finds.

Quote:
Oh, one more for you, we can use the stove top right, since this is a mechanical problem and not a gas problem???
Correct

jeff.
__________________
Appliance Repair Aid
www.applianceaid.com
JRAppliance
www.jrappliance.ca
Reply With Quote
  #6   IP: 75.11.29.123
Old February 20th, 2011, 08:53 PM
Duckman Duckman is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Maytag F9 error code

So I was just sitting here at night and my stove starts to make this popping/crackling sound. I get up and see the lower "HIGH" lite up on the display. I hit cancel and then the "LOCK" displays. The door was locked and after 20 seconds it unlocks and clears. Sounds just like what you found when you got home. What was replaced on your stove?
Reply With Quote
  #7   IP: 24.102.15.60
Old February 21st, 2011, 05:26 AM
jeff1's Avatar
jeff1 jeff1 is offline
Super Moderator

 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,086
Default

Hi,

Quote:
Maytag F9 error code
Model#?

Quote:
my stove starts to make this popping/crackling sound. I get up and see the lower "HIGH" lite up on the display.
Something came on, on it`s own?

F9 codes are normally a lock-lock switch-lock switch wire issue.

jeff.
__________________
Appliance Repair Aid
www.applianceaid.com
JRAppliance
www.jrappliance.ca
Reply With Quote
Reply






Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2002 - QuinStreet, Inc.
http://www.selfhelpforums.com